Ама, разбира се, че ще прекъсват Тошко Йорданов, когато нямат аргументи, с които да го оборят за затварянето на Мариците!

Ама, разбира се, че ще прекъсват Тошко Йорданов, когато нямат аргументи, с които да го оборят за затварянето на Мариците! Как иначе биха могли да защитят своите позиции, ако не прекъсват, когато разговорът стане неудобен? И естествено, че ще прекъснат излъчването точно в момента, когато той споменава за преразглеждане на сделката с ЕС – защото това е тема, която носи политически заряд и може да предизвика дебати, които някои предпочитат да избегнат. Вместо да отговорят с факти, зрителите биват принудени да гледат рекламите, сякаш политическият дебат може да бъде заменен от комерсиални послания.

Що се отнася до водещата на предаването, Виктор-жена, цънцарката на Нова телевизия, същата, дето за толкова години името й не запомних – толкова ме е впечатлила с присъствието си на екран. Разбира се, че ще говори по време на неговите изказвания, сякаш има право да прекъсва и да се намесва в хода на дискусията. По кои журналистически стандарти – не става ясно. Това поведение не е нищо повече от демонстрация на непрофесионализъм. Коя школа на журналистиката толерира подобна липса на етика?

Журналистиката би трябвало да служи на обществения интерес, да предоставя трибуна на мненията и да позволява свободна и пълноценна дискусия.

Вместо това, ние сме свидетели на намеси и опити да се заглуши същественото, и най-страшното – журналистите НАЛАГАТ на обществото чуждо мнение. Да питам ли къде е журналистическата безпристрастност? Ясно е накъде са насочени приоритетите на двете частни обществени медии.

Лилия Божкова

Related posts

Израел обвини Макрон, че “срами” Франция, като забрани на израелски компании да участват във военно изложение

Добри новини! Израел се отказа от обещаните атаки срещу Иран,а надеждите на Зеленски са погребани

ДПС-Ново начало дава шанс на младите

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Прочетете повече