Начало Последно добавени Борисов настоя ПП-ДБ да кажат кой е предложението им за равноотдалечен премиер

Борисов настоя ПП-ДБ да кажат кой е предложението им за равноотдалечен премиер

от CrimesBG
0 коментара

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя от "Продължаваме промяната" – "Демократична България" да кажат кого имат предвид за позицията на "равноотдалечен премиер".

"Все едно ние сме управляващи и ни поставяте задачи. Дойдох в Пловдив, защото този бранш не само важен, но и много се борихме за това, което постигнахме за вас", заяви Борисов. За 4 години са договорени 0 лева за магистрали с европейски пари, цитира той данни от публикации в медиите.

"Четири години, братя и сестри, милиарди дадохме за избори, защото всеки на някой се сърди. Нула по транспортна свързаност, 4% от ПВУ, 5% от еврофондовете. Харвард управлява, но какво искате от мен сега? 18 милиарда е дупката, която ние, заедно, като общество, направихме. Вие си мислите, че сега, щрак с пръстите, и всичко започва отначало", коментира лидерът на ГЕРБ. Той припомни, че вече се е справял с дупка в бюджета, защото е имал "един идиотин за министър, който затегна коланите". "Сега такъв няма. Има един, който ви обяснява, че всичко е наред", коментира Борисов.

"Сутринта гледам 12%, 13%… продължавате да им вярвате", каза лидерът на ГЕРБ и поиска ПП да кажат името на равноотдалечения премиер, за да поеме ангажимент пред хората.

"Искам да се замислите за тези четири години, ако някой от вас минава покрай Плевен, питайте какъв ремонт са им направили – асфалтът е станал на юфка, джиповете не могат да минават. Жълтите павета – колко милиметра дупки има", заяви той.

"7 милиарда взеха от джобовете на хората заради дерогацията. От края ѝ мина една година, стана точно обратното на това, което говореха – бензинът поевтиня дори, има достатъчно за всички, качеството не е паднало! Гледам сега за арестувания с парите, по същия начин Киро арестува Севда – в "състояние на неотложност". И като не намериха нищо, и полицаите се разписаха, че нищо не са намерили, чух по телефона как онзи негодник казваше "Искам Борисов с белезници да го изведете"! Сега искат шеф на КОНПИ да слагат!", възмути се Борисов.

"Времето е такова, че трябва да вземем много бързо решения", заяви бившият премиер. Той призна, че толкова пъти са сменяни министри, че вече не им знае имената. "Те сега гледат и си мислят – имам още 20 дена, ако направят правителство. Ти ще се юрнеш ли да работиш… А тези в администрацията под тях само се чудят кой ще дойде, дали ще останат на работа или ще ги махнат."

"Това с равноотдалечения премиер е нова сглобка, но по-лоша", коментира Борисов.

"Още през 2009 година господин Борисов говореше за разширение на Околовръстното шосе на Пловдив. Още тогава той видя този проблем и прогнозира, че градът може да колабира, ако не се предприемат мерки", заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров. Той припомни, че преди дни е стартирал новият обход, който ще свърже "Скобелева майка" с Асеновградско шосе. "Началото е поставено. ГЕРБ е показал, че може да извежда страната от всички кризи", допълни Димитров.

trud.bg

Може също да харесате

Оставете коментар

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приеми Прочетете повече

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

За нас

Вашият прозорец към света – новини, които вдъхновяват!

Избор на редактора

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин за нови публикации.