Валери Йорданов: Щастлив съм, че правдата започна да излиза наяве. Благодарен съм на правосъдието!

"Щастлив съм, че най-после, макар и с такова закъснение правдата започна да излиза наяве. Не може най-великият режисьор в България да бъде уволнен дисциплинарно и то по точно този начин, с толкова много нарушения в тази заповед".

Това каза пред ФрогНюз актьорът в Народния театър Валери Йорданов, след информацията, че директорът Васил Василев е изгубил делото срещу Александър Морфов в Народния театър.

"Битката действително продължава, но това определено е една голяма крачка. Убеден съм, че накрая истината ще победи. Благодарен съм на правосъдието!"

"Това беше огромна престъпна несправедливост и се радвам, че всичко излиза наяве. Битката продължава.", подчерта актьорът пред медията ни.

В решението на Районния съд се казва, че уволнението на Морфов е отменено и той трябва да бъде възстановен на длъжността „главен режисьор“ на основание чл. 344, ал. 1, т.2 от Кодекса на труда.

СРС посочва още, че театърът трябва да изплати и две глоби – една в размер на 800 лева и втора в размер на 160 лева.

В социалните мрежи новината започна да се върти с пълна сила, като хората не скриха радостта си.

"Най-после! Съдът върна Александър Морфов в Народния! Спечелил е делото!"

Новината за решението на съда съобщи първо съпругата Александър Морфов, актрисата Рени Врангова.
“Александър Морфов спечели дело!!!”.

"Има справедливост! Благодаря!", написа Врангова във Facebook.

Решението на съда във връзка с делото на Александър Морфов срещу дисциплинарното му уволнение не е окончателно, заявиха от Народен театър "Иван Вазов".
Според юристите на театъра решението е неоснователно. “Решението ще бъде обжалвано”, заявяват от офиса на директора Васил Василев.

От там казват още, че Александър Морфов не е възстановен на работа в Народния театър „Иван Вазов“.

В решението на СРС се посочва още, че театърът трябва да изплати и две глоби – една в размер на 800 лева и втора в размер на 160 лева.

Констанца Илиева

https://frognews.bg/

Related posts

Скандал! Вижте как мутрите на застреляния лихвар Паро – Геле и Гужу пребиват клетник за 500 лв. борч

Какво да кажем ние, зрителите, които все още гледаме телевизия – какво да кажем? Принудени сме да търпим журналистически манипулации и внушения, които ни се натрапват всеки ден

Почина “Принцът на мрака” – генералът, който не изпълни заповед на НАТО: “Няма да започвам Трета световна война”

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Прочетете повече