Заради Цънцарова: Цончо Ганев в свиреп сблъсък с Цветанка Ризова, намесиха жартиерите на Асен Василев

Остро започна интервюто на Цончо Ганев от „Възраждане“ пред bTV и водещата Цветанка Ризова. Повод за това беше пусната непосредствено преди това позиция на bTV относно скандалното интервю на Костадин Костадинов в сутрешния блок на телевизията и челният му сблъсък с Мария Цънцарова.

Ганев настоя: „Да ви кажа нашата позиция по отношение на декларация, която разпространихте срещу „Възраждане“ и Костадин Костадинов. Пуснахте я точно преди моето участие. Не ви прави чест“.

Декларация на "Възраждане"

Оказа се, че Ганев е подготвен с предварително написана декларация в отговор на декларацията на bTV.

„Дълга ли е?“, притесни се Ризова.

„Ще ме изчакате само една минута“, настоя Ганев и продължи да чете.

„Не съществува журналистически жанр, който да позволява на журналистите да дебатират с гостите в студиото“, се посочва в декларацията.

„bTV е телевизия, регистрирана по търговския закон и по повод на случилото се възникна логичния въпрос: свързана ли е с обществената отговорност на търговските медии в периодите на предизборна кампания докато тяхното участие подпомага развитието на демократичните процеси в обществото, а не ги компрометира и с окторовено афиширане на свои политически пристрастия?“, пише още там.

„Възраждане“ пита още дали частните медии трябва да бъдат част от предизборната кампания.

„На практика bTV защитава журналист, който излъга в национален ефир…“, продължи с декларацията Ганев.

„Моля ви, не обиждайте“, предупреди Ризова.

„Аз ще цитирам решението на комисията за дискриминация, което доказва това – с какво излъга г-жа Цънцарова", настоя Ганев.

„Моля ви, нека не го превръщаме в… Колегата я няма тук и аз… Защо не го направите това, когато ви дойде редът в сутрешния блок, за да си изясните тези неща“, настоя Ризова.

Ганев изчете въпреки това документите. „В тази връзка, след като си позволи на няколко пъти г-жа Цънцарова да излъже, включително и за това, възниква един въпрос, който даже е и към вас.

Когато преди няколко години Бойко Борисов нарече пред всички журналисти, че сте мисирки, под един знаменател ви сложи, имаше и декларация от страна на bTV или на Нова телевизия, защото не знам къде точно работехте тогава“, попита той.

„Или сега е удобно това нещо да го мултиплицираме?“, добави депутатът.

„Вие като човек, да кажем имате деца, малолетни, добре ли ще е един журналист да изкара здравното досие какво и как имат вашите деца или внуци? Няма никакво значение. Това е недопустимо“, заяви Ганев.

„Имате право на вашето мнение. Според мен е недопустимо, обаче, да обиждате и с епитети…“, възрази Ризова.

Почти комплимент

„Между другото, показахте как би трябвало да се води журналистическо предаване. Преди мен беше друг политик от друга партия, зададохте му въпрос, оставихте го да изложи каквото има. Много често се случва, питате нещо, аз ви отговарям, след две изречения – втори въпрос“, каза Ганев.

„Вие знаете ли колко минути говорите абсолютно сам? Четете декларация, показвате документи“, защити се водещата. Тя пък се оплака, че не може да си зададе въпроса.

По отношение на декларация пък тя заяви: "Т.е. ние трябва да сме роботи? Да ви питаме как сте, добре ли сте, докъде стигна кампанията?".

Спор за жанра

Двамата се впуснаха в дълбок спор за това какво е дебат и какво интервю по телевизията.

"Журналистическо ли е г-жа Цънцарова в моето гостуване в нейното предаване преди две седмици инастойчиво ме кара да коментирам една карикатура на Комарницки? Защо същият журналист не питаше Асен Василев, когато го правят по жартиери, същият Комарницки, приличащ на жена, защо не го коментира Асен Василев това?”, попита възмутено депутатът.

КУПУВАНЕТО И ПРОДВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

blitz.bg

Related posts

Скандал! Вижте как мутрите на застреляния лихвар Паро – Геле и Гужу пребиват клетник за 500 лв. борч

Какво да кажем ние, зрителите, които все още гледаме телевизия – какво да кажем? Принудени сме да търпим журналистически манипулации и внушения, които ни се натрапват всеки ден

Почина “Принцът на мрака” – генералът, който не изпълни заповед на НАТО: “Няма да започвам Трета световна война”

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Прочетете повече