Командира бил започнал битката с организираната престъпност, хвали се той. Дали?!

Надявам се Богомил Бонев и Бойко Борисов да отговарят на Иван Костов за лъжите му в предаването на Лора Крумова по Нова телевизия.

Командира бил започнал битката с организираната престъпност, хвали се той. Дали?!

Из архивите:

Методи Андреев: “СИК и ВИС финансираха СДС”.

“Капитал”: “Кръгът “Олимп” е свързан със СИК… Фирма на Славчо Христов и Малкия Маргин правила рекламната кампания на пловдивския кмет.”

“Капитал”: “Хора от структурите на СИК са били съдружници на бизнесмена Славчо Христов. Неговото име нашумя напоследък покрай покупката на “Златни пясъци”, влизането в надзорния съвет на БРИБанк и обявената веднага след това сделка за закупуване на фалиралата Стопанска банка. Шеметният възход на фирмите, в които участва шефът на столичния ресторант “Олимп”, още преди месец даде повод да се заговори за появата на нова икономическа групировка, свързана с властта. Преди две седмици стана известно, че собственикът на ресторант “Олимп” има обща фирма със зетя на премиера Иван Костов. “

“Капитал”: “Новото лице на СДС пъпчаса от мутри

… на партито присъстваха шефът на МЗПК "Европа" Румен Георгиев (бивш депутат от БСП, настоящ сват на Нора Ананиева), бившият финансов министър Стоян Александров, Момчил Андреев – председател на Пощенска банка, Георги Найденов – Тексимбанк, шефът на БСК Божидар Данев, Емил Кюлев – шеф на БРИБ (който каза: "На срещата ме доведе промяната"), Красимир Стойчев ("Ще се върна в България на бял кон, когато Костов стане министър-председател"), Сашо Дончев – шеф на "Овъргаз" в структурата на Мултигруп, Евгения Калканджиева от "Визаж" (хубавицата на СИК, която, без да иска, помогна за свалянето на Любомир Начев), Веселин Павлов (бивш транспортен министър от Лукановото правителство), сега шеф на транспортна фирма "Астарта", Димитър Тадъръков, шеф на Булгарлизинг. Шокиращо подейства на физиономистите появата на Красимир Маринов – Маргин…”

Mediapool: “Следствието разпита Елена Костова по дело срещу фондация "Бъдеще за България.”

“Прокурор поиска условна присъда за Елена Костова.”

Corruption: “Две години, от 1995 до 1997 г., включително по време на наложеното петролно ембарго на Югославия през 1995 г., съпругата Елена Костова е пълноправен съдружник във фирма „Булс“ ООД. В списъка от предмети на дейност на фирмата има и търговия със стоки, които не са забранени от националните законодателства на НРБ и СФРЮ. Електронното издание на вестник „Сега“ от 18 септември 2000 г., в интервю на Ана Клисарска под заглавие „Първанов ще разкрива далавери на Костова по югоембаргото“, заплашва премиера Костов с компрометиращи факти за дейността на фирма „Булс“ на съпругата му Елена Костова, която била търгувала с петролни продукти по време на югоембаргото, но не се стига до разкрития.

Подобна на информацията на Слави Ангелов за „съпричастност“ на съпругата на бъдещ премиер получих наскоро от съвършено различен източник – бивш висш офицер от службите на Югославия, който активно е работил по контрабандата при югоембаргото. За статута му е достатъчно да споменем, че в началото на кариерата си е отговарял за сигурността на Йосип Броз Тито, а после става кум на сватбата на легендарния Аркан с примата на сръбската попфолк музика Цеца Величкович. Той ми разказа как лично под различни форми е предавал огромни суми пари на съпругата на висш политик. Не конкретизирам имена, тъй като не съм присъствал, а и офицерът не представи никакви документи…”

“Труд”: “Аферата с фондация „Сапио” става известна на народа през 1992 година, а основни действащи лица в нея са председателят на организацията Ясен Златков и Иван Костов, финансов министър в правителството на СДС с премиер Филип Димитров.

Тогава Костов вече е старо куче на този пост – заемал го е и в предишния служебен кабинет, оглавяван от Димитър Попов с личната протекция на Андрей Луканов. За това време министърът вече е успял да забърка кашата със заема от 150 милиона долара, изтеглен от Световната банка за спасяване на предприятията „Нефтохим” и „Плама” – споразумение, което по-късно води до точно обратния ефект и удря жестоко бюджета на страната ни…”

Соня Колтуклиева

Related posts

Скандал! Вижте как мутрите на застреляния лихвар Паро – Геле и Гужу пребиват клетник за 500 лв. борч

Какво да кажем ние, зрителите, които все още гледаме телевизия – какво да кажем? Принудени сме да търпим журналистически манипулации и внушения, които ни се натрапват всеки ден

Почина “Принцът на мрака” – генералът, който не изпълни заповед на НАТО: “Няма да започвам Трета световна война”

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Прочетете повече