Наказаха с пробация българка от малцинствата, правила се на лекар в Англия

Съд във Великобритания наказа с едногодишна пробация 20-годишна българка от малцинствата, която се е преструвала на лекар на Острова. Младата жена, по това време едва 19-годишна, е лекувала пациенти, без да има необходимото медицинско образование за това, съобщава британският "The Sun".

Жената, посочена като Кремена Здравкова, посетила болницата "Ийлинг" през април тази година. Тя била с оборудвана със специални медицински слушалки и ръкавици и така успяла да заблуди болните и персонала в отделението, че е лекар.

Здравкова дръзнала да окаже на пациент на фалшивата медицинска помощ. Българката е впръскала неизвестно вещество чрез спринцовка в гърлото му, но по-късно станало ясно, че тя не е истински доктор. Мераците на Здравкова не секнали с това, три дни по-късно тя се върнала отново в лечебницата, отново облечена в медицинска униформа. Тогава вече била арестувана на място от униформените.

Пред съда в "Исълворт" Здравкова признала, че винаги е мечтала да стане лекар, но не е получила възможността да учи за медик. Съдия Фиона Бари постановила 12-месечна пробация и забрана българката да посещава болнични заведения в Обединеното кралство, освен ако не се касае за спешен случаи – тогава не може да ѝ бъде отказана такава.

Съдия Бари подчертал, че макар пациентът да не е пострадал физически, ситуацията е могла да доведе до сериозни последствия. Освен това действията на 19-годишната били "планирани" и с тях тя е подкопала доверието към Националната здравна служба на Обединеното кралство.

Въпреки това, предвид младостта и липсата на предишни нарушения, съдът се произнесе по-леко, като Кремена Здравкова вече е излежала 35 дни в затвора преди произнасянето на присъдата.

trud.bg

Related posts

Скандал! Вижте как мутрите на застреляния лихвар Паро – Геле и Гужу пребиват клетник за 500 лв. борч

Какво да кажем ние, зрителите, които все още гледаме телевизия – какво да кажем? Принудени сме да търпим журналистически манипулации и внушения, които ни се натрапват всеки ден

Почина “Принцът на мрака” – генералът, който не изпълни заповед на НАТО: “Няма да започвам Трета световна война”

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Прочетете повече