Радев: Неетично е да се вменява отговорност преди края на проверките за авиокатастрофата

Президентът Румен Радев коментира авиокатастрофата край „Граф Игнатиево”, при която загинаха двама пилоти. Държавният глава заяви, че вменяването на отговорност преди всички проверки да завършат е неетично и неморално.

„Тази година Празникът на авиацията е помрачен от гибелта на двамата летци, за които продължаваме да скърбим. Няма как да коментирам хипотеза преди да са научени всички факти относно катастрофата. Вчера от Министерството на отбраната бяха пределно ясни, че са установени непосредствената и съпътстващата причина. Вменяването на отговорност не е обект на тази проверка. Продължава работата на прокуратурата и назначената комисия за цялостна проверка на организацията на летателната дейност във ВВС. Вменяването на отговорност, политическите вмешателства и опитите за искане на оставки, докато работят тези комисии, са неетични и неморални. Не познавам командир, който да желае гибелта на своите военни”, каза днес президентът.

Президентът добави, че не познава командир, който да желае гибелта на своите подчинени, особено в мирно време. Той говори при тържествен ритуал по полагане на венци и цветя по повод Празника на авиацията.

https://offnews.bg/

Related posts

Международен футболен съдия е съпругът на откритата мъртва Биляна

Заради Цънцарова: Цончо Ганев в свиреп сблъсък с Цветанка Ризова, намесиха жартиерите на Асен Василев

Д-р Гълъбова: След раждане може да се отключи и психоза, самоубийството не е внезапно решение

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Прочетете повече