Чудя се до кога държавата ще смазва човешки съдби с явно негодни тестове за дрога?

Чудя се до кога държавата ще смазва човешки съдби с явно негодни тестове за дрога? Дали това общество ще се събуди някога и ще скочи срещу очевидната несправедливост която може да превърне всеки в престъпник за един миг. Да му отнемат колата, да го влачат по арести, да чака кръвни тестове с месеци за да докаже, че е невинен?

Къде е презумцията за невиновност, която е в основата на всяка правова и демократична държава? Да, трябва да се ловят джигити и надрусани. Да, трябва да сме спокойни на пътя, че срещу нас не се движи наркоман яхнал поредния мощен автомобил, но трябва ли всички да плащаме цената с времето си, здравето си, съдбите си, че държавата не може да намери адекватен и работещ механизъм за това да установява друсани шофьори? Убеден съм, че във всички държави в Европа има такива механизми, убеден съм, че едва ли в Германия или Франция те подлагат на тормоза да се доказваш, че си невинен, убеден съм, че имат практика как да ловят истински дрогираните на пътя, а не с неработещи тестове менте.

Ами търпете си овцедушковци и помнете, че никой от вас не е застрахован от тази ситуация, да се доказваш, че си невинен, да си подлжен на тормоз с месеци докато чакаш кръвна проба, да останеш без кола, да те гледат всички около теб, като престъпник и наркоман. Явно ви харесва това положение щом си траете. Пътя към Ада винаги е постлан с добри намерения!

Цветан Фиков

Related posts

Каквото и да се прави в България – ремонт, път, тротоар, се прави не за хората, ами едни хора да вземат едни пари

Ама, разбира се, че ще прекъсват Тошко Йорданов, когато нямат аргументи, с които да го оборят за затварянето на Мариците!

Скандал! Вижте как мутрите на застреляния лихвар Паро – Геле и Гужу пребиват клетник за 500 лв. борч

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Прочетете повече