Ама, разбира се, че ще прекъсват Тошко Йорданов, когато нямат аргументи, с които да го оборят за затварянето на Мариците!

Ама, разбира се, че ще прекъсват Тошко Йорданов, когато нямат аргументи, с които да го оборят за затварянето на Мариците! Как иначе биха могли да защитят своите позиции, ако не прекъсват, когато разговорът стане неудобен? И естествено, че ще прекъснат излъчването точно в момента, когато той споменава за преразглеждане на сделката с ЕС – защото това е тема, която носи политически заряд и може да предизвика дебати, които някои предпочитат да избегнат. Вместо да отговорят с факти, зрителите биват принудени да гледат рекламите, сякаш политическият дебат може да бъде заменен от комерсиални послания.

Що се отнася до водещата на предаването, Виктор-жена, цънцарката на Нова телевизия, същата, дето за толкова години името й не запомних – толкова ме е впечатлила с присъствието си на екран. Разбира се, че ще говори по време на неговите изказвания, сякаш има право да прекъсва и да се намесва в хода на дискусията. По кои журналистически стандарти – не става ясно. Това поведение не е нищо повече от демонстрация на непрофесионализъм. Коя школа на журналистиката толерира подобна липса на етика?

Журналистиката би трябвало да служи на обществения интерес, да предоставя трибуна на мненията и да позволява свободна и пълноценна дискусия.

Вместо това, ние сме свидетели на намеси и опити да се заглуши същественото, и най-страшното – журналистите НАЛАГАТ на обществото чуждо мнение. Да питам ли къде е журналистическата безпристрастност? Ясно е накъде са насочени приоритетите на двете частни обществени медии.

Лилия Божкова

Related posts

Какво ни донесе “промяната” в София дотук:

Спрете му коката. Този вече е на следващата война

Мартин Табаков: Харис има проблем. И той не е Тръмп, а образът в огледалото

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Прочетете повече