В България има много мислещи и свестни родолюбци. Общата картина е печална, но не окончателна

В България има много мислещи и свестни родолюбци. Общата картина е печална, но не окончателна. Всеки, който обича България, се бори по своему. Много от нас правят и грешки, заблуждават се, но така или иначе вървим в една посока – спасението на Родината ни. Някои са обвързани политически, други нямат достатъчно информация какво се случва. Други пък са наивни и добри или обратното – цинични и озлобени.

Проблемът е, че трудно можем да се обединим. Често личната неприязън също е пречка. А, и егото, разбира се. Винаги съм казвала, че България е страната на хилядата войводи.

Липсата на базова информация води до заблуди. Както се заблуждавах и аз преди три години. Нещата са много по-ужасяващи от това, което обикновения човек извън политиката предполага. И това налага противодействие.

Ние няма да правим революция. По елементарната причина, че не можем. Няма достатъчно осъзнати жертвоготовни млади мъже за това. А колкото и да са осъзнати и жертвоготовни, старци революция не могат да направят. Остава ни тихата съпротива. Бойкот на всичко, което се опитват да наложат политиците. Бойкот на системата. Бойкот на опитите да наложат евроатлантическите ценности, американското виждане за света. Използване на всеки начин и средство да се покаже неодобрението към случващото се. Като коментари, като изявления, като говорене. Нека да не им е комфортно в нашето мълчание.

Нека всеки проблем да бъде високо казан. Да бъде посочен виновния. Да се настоява това да се преустанови.

Да вземем например отношенията с Русия. Огромната част от българите са русофили. Но не са обединени. Но пък могат да покажат мнението си. Дори като коментари и споделяния в социалните мрежи, коментари под медиите в сайтовете. Изказани мнения на стените си, в разговори. Бъдете активни. България НЕ Е и никога НЯМА да е враг на Русия. И това няма да се промени от факта, че САЩ са инсталирали свои марионетки в управлението на държавата ни на всички нива. Забравете, че някой, който участва по какъвто и да било начин във влестта, може да не се е договорил и получил одобрение от Козяк. Просто забравете. Няма такива.

На тези избори е важно да се даде знак. Или че изобщо не приемаме налаганата ни насилствено политическа каста, която да е в парламента, или да заявим избор, който да е знам. Знак, че българите са русофили и не искат България да бъде въвлечена във война и действия срещу Русия.

България и Русия са братски държави и народи. А братска кръв вода не става!

Да изпратим послание на света – БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ СА БРАТСКИ ДЪРЖАВИ И БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКА ДА ПОДКРЕПЯ ВРАГОВЕТЕ НА РУСИЯ И ДА Е ВРАГ НА РУСИЯ!

Поне това можем да направим! Докато не дойде новата Ялта.

Елена Гунчева-Гривова

Related posts

Скандал! Вижте как мутрите на застреляния лихвар Паро – Геле и Гужу пребиват клетник за 500 лв. борч

Какво да кажем ние, зрителите, които все още гледаме телевизия – какво да кажем? Принудени сме да търпим журналистически манипулации и внушения, които ни се натрапват всеки ден

Почина “Принцът на мрака” – генералът, който не изпълни заповед на НАТО: “Няма да започвам Трета световна война”

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Прочетете повече