ЗАЩО СТАТУКВОТО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕНО ДНЕС?

Пиша това само и единствено за тези приятели и свестни българи, които още се надяват, вярват, че всичката развала и грамадното духовно и материално унищожение могат да бъдат спрени от съществуващи политически субекти в съществуващата партийно- парламентарна система.

Няма как да стане, скъпи приятели. Няма как да стане, защото всеки, които влезе в т.нар.голяма политика става моментално част от статуквото. (у нас, разбира се , няма голяма политика, понеже България изобщо не е субект, но ние така си я наричаме…все още)

Какво представлява статуквото днес у нас? Разбирането му е от ключово значение за разбирането на цялостната дегенерация и целенасочено унищожение.

Самото понятие status quo oзначава трайно установено положение в обществото, тоест – липса на промени. У нас статуквото днес е ясно – власт на най-богатите олигарси в съюз с някои посолства в интерес на богаташите и външните ни “партньори” и в ущърб на България и българите. Чрез “назначените” политици олигарсите пазят и умножават богатството си, чуждите посолства ни държат послушни. Разбира се, нещата са много по-сложни, но принципно истината е тази.

Защо никой политик или партия не може, а и не иска да промени това статукво, да го замени с нещо ново и различно?

Защото самото статукво одобрява коя партия и политик да влязат в “голямата политика”. Именно богатите олигарси заедно с агенти на западните служби и местни слуги определят коя партия и кой политик ще са част от статуквото. Абсурдно е да се вярва, че в рамките на днешната система може да има пробив в това правило. За да влезе в голямата политика нова сила тя трябва да е одобрена и, разбира се, да е щедро финансирана. А щом е одобрена и щедро финансирана от същото статукво тя вече е част от него и има интерес да го запази, а не да го руши.

Още по-лесно е на персонално ниво. Всеки новоизлюпен политик, който влезе в играта буквално се всмуква от статуквото и става част от него – манекенки, репортерки, приеми във вилите на олигарси и по чужди посолства, скъпи костюми, колекции от вратовръзки и часовници, сингъл малц уиски на повече от 18 години, далаверки, превзети маниери, специфичен език на статуквото…и т.н. Кой ще иска да бяга от такъв лайф? Напротив – ще гледа да го запази, тоест – да пази статуквото и да е част от него колкото се може по-дълго време, защото сам той никога не е бил толкова “добре”.

Затова и отиват там и за дни стават същите като тези на които до вчера са викали к@рви, боклуци, крадци, мафиоти и национални предатели.

Друга тема е, че от парламент на парламент виждаме все повече абсолютно безлични фигури. Такива са и нужни на партиите, че само да “слушкат и папкат”. За какво са им свободни хора със собствено мнение? Току виж попречили на далаверата…

Така са нещата и всичко това се дължи до голяма степен и на липсата на идеологии. Нито една партия в парламента ни днес няма ясна идеология. Нито една! Затова и толкова лесно се поддават на съблазните на статуквото. БСП е точен пример. Ако беше си останала една истинска марксистка партия, а не да се поддава на евроГейски влияния, сигурно и днес щеше да е в далеч по-цветущо здраве.

Дали в бъдеще ще се появи у нас политическа сила с истинска ясна и твърда идеология и тази сила ще успее да влезе в парламента? Не знам. Не съм врачка. По-скоро не вярвам. Статуквото няма да я допусне. Пропагандата му ще я охули и маргинализира дори и зад такава партия да стоят сериозни финанси.

Изобщо в днешната система с избори нищо не може да се промени. Могат само да се разместят някои пластове в самото статукво, но те са си вътрешни и по никакъв начин няма да повлияят на България и българите.

Единствената промяна ще е, че някои ще забогатеят повече, а доходите на други ще намалеят. Дотам!

Моето мнение, описано и в последната ми книга “Евтопия”, е, че това наше статукво може да бъде променено само чрез революция, чрез унищожение на цялата система, тоест – унищожение на самото статукво във всичките му аспекти. Към момента това е невъзможно. Само световни катаклизми могат да предизвикат подобни промени. За гадост или за радост, такива глобални промени буквално чукат на вратата…

Иван Спирдонов

Related posts

Скандал! Вижте как мутрите на застреляния лихвар Паро – Геле и Гужу пребиват клетник за 500 лв. борч

Какво да кажем ние, зрителите, които все още гледаме телевизия – какво да кажем? Принудени сме да търпим журналистически манипулации и внушения, които ни се натрапват всеки ден

Почина “Принцът на мрака” – генералът, който не изпълни заповед на НАТО: “Няма да започвам Трета световна война”

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Прочетете повече