Зеленски във вечерното си видеообръщение: Северна Корея действително участва във войната в Украйна /видео/

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че е бил информиран от украинските разузнавателни служби за "действително участие" на Северна Корея във войната на Русия срещу Украйна.

Зеленски, който каза това във вечерното си видеообръщение, не даде подробности.

Ето какво още обясни украинският президент"

"Проведох събрание на персонала. Няколко въпроса. Сред най-важните бе докладът на разузнавателните служби – Службата за външно разузнаване и отбранителното разузнаване на Украйна – за намеренията на руснаците за есента и зимата. Всичко беше доста подробно. Действителното участие на Северна Корея във войната. Също така отношенията на Русия с някои други държави, които за съжаление инвестират в удължаване на войната. Също така посоката на външната политика: отношенията ни с партньорите и възможните стъпки, които могат да ни помогнат да се защитим и да постигнем резултати Благодаря на нашата интелигентност, на всички замесени специалисти за пълната картина. В замяна съм дал конкретни задачи на Силите за отбрана, Силите за сигурност, Правителството и нашите дипломати".

"Който помага на Русия, ще отговорим толкова твърдо, колкото е необходимо, за да защитим Украйна. Ще има съответна работа с нашите партньори, за да гарантираме, че намеренията на Русия няма да проработи. И това е възможно. Точно това ще се случи".

"Благодаря на всички, които са с Украйна!"
"Слава на Украйна!"

https://frognews.bg/

Related posts

Международен футболен съдия е съпругът на откритата мъртва Биляна

Заради Цънцарова: Цончо Ганев в свиреп сблъсък с Цветанка Ризова, намесиха жартиерите на Асен Василев

Д-р Гълъбова: След раждане може да се отключи и психоза, самоубийството не е внезапно решение

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Прочетете повече