Много ненормални неща станаха нормални напоследък около нас

Много ненормални неща станаха нормални напоследък около нас. Вероятно ще се съгласите с мен, че България е държава, в която всичко може и нищо не може. И, че се опитваме да живеем нормално в една ненормална обстановка. И, между другото, най-хубавото е, че сами можем да определяме живота си и живеем в условията на демокрация. Не искам да звуча някакси менторски или пък като човек, който споделя клишета, но истината е такава.

Единствената държавна институция, която обърна внимание на факта, че да се купуват гласове по време на избори е станало нещо съвсем нормално, е президентската институция. За всички останали институции и медии и политически анализатори, това че някой ще купува гласове, вече е не само приемливо, а е нещо, което се отчита като съвсем естествено. Дали ще има ефект от това, което направи днес президентът, не знам, но поне се опитва да прави нещо. А това заслужава пълната ни подкрепа на всички нас.

Дали е трудно да живеем нормално, както се пееше в една песен, дали е трудно – не знам. Но поне можем да се опитаме. В крайна сметка е адски просто.

Слави Трифонов

Related posts

Скандал! Вижте как мутрите на застреляния лихвар Паро – Геле и Гужу пребиват клетник за 500 лв. борч

Какво да кажем ние, зрителите, които все още гледаме телевизия – какво да кажем? Принудени сме да търпим журналистически манипулации и внушения, които ни се натрапват всеки ден

Почина “Принцът на мрака” – генералът, който не изпълни заповед на НАТО: “Няма да започвам Трета световна война”

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Прочетете повече