Начало Последно добавени Плащате за уютна къща за гости, получавате барака

Плащате за уютна къща за гости, получавате барака

от CrimesBG
0 коментара

Напоследък туристите все по-често попадат в абсурдни ситуации покрай злоупотребите с обявите за малки хотели и къщи за гости. Рискът да платите за що-годе добро място за настаняване, след което да попаднете в стряскащи условия, е доста голям, алармират вече препатили. И съветват добре да огледате офертата, преди да платите.

Проблемът идва от некоректни собственици, често чужденци, които рекламират в интернет с напудрени снимки, които най-често нямат нищо общо с реалността. Така при пристигане на място клиентът се оказва неприятно изненадан.

„Резервирахме и платихме онлайн за малко хотелче в китно градче в Южна България, което изглеждаше много добре. На снимките стаите бяха чисти, с видимо добри условия, почти луксозни. Нощувката беше за близо 100 лева и решихме, че сме си осигурили нормално място за почивка. Нещата обаче се оказаха съвсем други.

Когато пристигнахме, попаднахме буквално в някаква селска къща с пристройка, в която нямаше никой освен нас. Условията бяха пълна гавра”. Това разказаха потресени туристи, след което се зарекоха никога повече да не плащат предварително за непроверен хотел или къща за гости.

За съжаление случаят не е единичен. Немалко туристи алармират за подобни нередности и несъответствия, при които се анонсира едно, а на практика се оказва съвсем друго. Това означава, че исканата цена също не е реална за предлаганите условия и потребителят трябва да откаже да плати, освен ако не му предоставят добър алтернативен вариант.

Всъщност много собственици на къщи за гости ги обявяват на своя глава като хотели по сайтовете и слагат фалшиви атрактивни снимки, с които да зарибят клиентите. На живо вече става ясно, че подадените условия са далеч от видяното в брошурата, неудобствата са много, хигиената не е на ниво, а за комфорт изобщо не може да се говори, обясниха хора от бранша.

Това не пречи на наглеците да лепят високи цени в синхрон на представата, че всъщност предлагат добри условия за престой. Много често собствениците са чужденци, купили къщи навремето, които вече дори не са в България. Имотите поверяват на приятели в България, които получават процент за услугата. Тукашните представители обаче нито инвестират, нито подобряват условията и разчитат на наивници, които да се хванат през обявите в интернет, а след това – ако номерът мине.

„Крайно време е да има повече проверки на условията и категорията на малките хотели и къщите за гости. Не може да пробутваш някаква къщурка или направо барака и да искаш цени като за хотел 3-4 звезди”, възмущават се сблъскали се с проблема.

Съветът на спецовете е при ровенето из сайтовете в даден град или курорт, в случай че отивате на непознато място, да избирате или големи и утвърдени хотели, или къщи за гости, за които имате препоръки от други посетители. Проверете и форумите – ако там няма отзиви или пък те не са добри, директно зачерквайте тази опция и изберете нещо друго.

В случай че на място условията не ви харесат, още повече ако анонсът онлайн не отговаря на реалността, поискайте си парите обратно. Ако сте платили през интернет, може да поискате анулиране, като средствата ще ви бъдат върнати по електронен път. Ако собствениците или стопаните откажат да върнат парите въпреки видимо неотговарящи на обявата условия, търсете съдействие от компетентните органи. Сигнализирайте потребителските организации, съветват специалистите.

Източник: Уикенд

Може също да харесате

Оставете коментар

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приеми Прочетете повече

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

За нас

Вашият прозорец към света – новини, които вдъхновяват!

Избор на редактора

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин за нови публикации.