Начало Последно добавени ПП/ДБ СТЕЛА НИКОЛОВА СЕ ПЪЧИ, НАРУШАВАЙКИ ЗАКОНА!

ПП/ДБ СТЕЛА НИКОЛОВА СЕ ПЪЧИ, НАРУШАВАЙКИ ЗАКОНА!

от CrimesBG
0 коментара

В Избирателния кодекс е предвидена изрична забрана за използване в агитационните материали на герба или знамето на Република България или чужда държава, както и религиозни знаци или изображения.

В приложената снимка ясно се вижда, че кандидат-депутата от ППДБ Стела Николова използва знамето (трибагреника), който притежава белезите на националното знаме на Република България, тъй като същото съдържа и реквизитите на националното знаме на Република България по смисъла на чл. 15 от Закона за държавния печат и националното знаме на Република България и приложение № 2, което е неразделна част от същия закон.

Трябва незабавно ЦИК и Прокуратурата да се самосезират по казуса.

Изборен кодекс

Чл. 183. (1) По време на предизборната кампания кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети може да изготвят и агитационни материали…

(4) (Доп. – ДВ, бр. 39 от 2016 г., в сила от 26.05.2016 г.) Забранява се използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и на материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. В агитационните материали се забранява използването на герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения.

afera.bg

Може също да харесате

Оставете коментар

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приеми Прочетете повече

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

За нас

Вашият прозорец към света – новини, които вдъхновяват!

Избор на редактора

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин за нови публикации.