Начало Последно добавени ПП са “омазали” цялата процедура за безплатно саниране на жилищни сгради, предупреждава Нанков

ПП са “омазали” цялата процедура за безплатно саниране на жилищни сгради, предупреждава Нанков

от CrimesBG
0 коментара

При срещите ми с хората навсякъде ме питат защо още не е започнало санирането на жилищни сгради по ПВУ. Ще станат вече 4 години без нито един саниран блок. И понеже не обичам празните приказки, а винаги залагам на фактите, зададох въпроси до служебния регионален министър инж. Виолета Кориторава. Получих вчера последния отговор и още не мога да повярвам колко са нахални ПП да говорят, че са оставили “омесена питка”.

Или как беше се изразил Асен “приятелят на истината” Василев – “с чужда пита помен правят”.

А всъщност под тяхно ръководството и по-специално на техния регионален министър са били грубо погазени всички правила.

Оплели са се като патета в кълчища – то са нарушени срокове, неравно третиране на проектните предложения, неправомерно забавяне на класирането, разглеждане на възражения, внесени извън установения срок, ненужно изпращане до АУЕР на обследванията за енергийна ефективност, неотстранени забележки в оценителните листове и като за капак – неосигурен административен капацитет.

Направо се хванах за главата. Просто е нямало повече какво да оплескат. Нека имаме предвид, че това са констатации в официален одитен доклад. Давам си ясна сметка, че темата няма да е интересна на повечето медии, но това няма да омаловажи факта, че ПП са “омазали” цялата процедура по Етап I – т.нар. безплатно саниране на жилищни сгради!

Заложили са цъкаща бомба за следващите министри – не могат да започнат процедурата отново, защото ще излязат от сроковете и на практика ще я провалят.

Трябва да продължат да работят въпреки огромното забавяне и в крачка да преодоляват капаните, както ги нарече инж. Коритарова.

А какво ще прави бъдещият регионален министър в редовно правителство след изборите – той ли ще обере недоволството на хората, ако санирането пропадне?!

Ако се включа в кулинарната стилистика на Асен “приятелят на истината” Василев, то бих казал – ами той и за домакиня не става. Купихме му всичко – и безглутеново брашно, и мая, и зехтин (вместо масло), а и всичко необходимо. Омесихме му тестото. Оставаше само да опече питката. А той я изгори.

За съжаление и бъдещият регионален министър, а най-вече и хората няма да отидат на нивата като питката в народната приказка, а под кривата круша… под кривата круша на Промяната. Защото с тези си действия хубавците от ПП могат да опропастят съдбите на десетки хиляди български семейства.

P.S. При желание се запознайте с целия отговор на МРРБ, заслужава си…

https://www.facebook.com/share/p/VEg7UbKjJqNLfzH8/?

Епицентър

Може също да харесате

Оставете коментар

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приеми Прочетете повече

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

За нас

Вашият прозорец към света – новини, които вдъхновяват!

Избор на редактора

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин за нови публикации.