Начало Последно добавени Кошмар! Арабски тумби обсаждат София! Васил Терзиев ги настанява в “Княжево” и “Оборище”

Кошмар! Арабски тумби обсаждат София! Васил Терзиев ги настанява в “Княжево” и “Оборище”

от CrimesBG
0 коментара

Таен план предвижда, при липса на обществено обсъждане, да се отворят два нови центъра за мигранти в софийските райони “Княжево” и в “Оборище”.

Столична община, в лицето на Комисия към СОС и с подпис на кмета г-н Васил Терзиев, са решили да създадат две общежития за (цитираме): "деца от 3 до 18 години, но и над 18 години". Така, ако някой гражданин случайно е против, те ще кажат – “вижте, става дума за деца, не преигравайте”, заявиха възмутени столичани.

По думите им, тези “деца” всъщност представляват яки, здрави, перфектно тренирани и обучени да носят оръжие, да ръгат с ножове и да оцеляват в ръкопашни схватки арабски младежи. Такива виждаме ежедневно в сводките на МВР за мигрантските хайки. Това са си чиста проба главорези в разцвета на силите си, които освен потенциални криминални престъпници, са и бъдещи изнасилвачи и вандали. Поне така е записано в досиетата им в Австрия, откъдето се планира да ги транспортират в София.

"Знаете, че Австрия е на практика последната пречка пред това България да влезе в Шенгенското пространство – чудесна цел, която всички искаме да постигнем. Австрия обаче е залята от много повече мигранти, отколкото България и настоява, според Дъблинския регламент, да започне да ни връща хиляди. Естествено, няма да ни върнат такива, които все пак са си намерили работа, научили са език и са започнали да са полезни за обществото, а ще ни връщат най-проблемните, най-агресивните, най-неуките”, коментира граждански активист, който се зарича да излезе на протест срещу неканените гости.

По европейска програма на стойност 12 милиона евро за 5 години, Столична община ще ремонтира и предостави два имота за поне 300 души, основно млади мъже, които не говорят български. Дългосрочната цел е те да се интегрират и това е целта на проекта – не да бъдат депортирани!

Едната сграда, в която планират да настанят мигранти, е на ул. "Цар Симеон" 86. В района вече е ежедневие групи млади, безработни мъже, неговорещи български, да опипват и притесняват девойките, а паралелното общество се разраства.

Това обаче не е достатъчно, общината просто не е намерила друга сграда и е търсила съдействие от районните кметове. Освен този на район "Оборище", всички останали са отказали категорично. Единствено кметът на район "Витоша", Зарко Клинков, се е съгласил да помогне, давайки старата и красива сграда на общината на колелото на трамвай 5 за мигрантите.

И така, в пълна тишина, без никой нищо да каже публично, очакваме до няколко месеца да заселят стотици агресивни, изгонени един път от Австрия "младежи".

“Някой попита ли гражданите на Княжево и живущите в центъра искат ли този огромен риск за децата си и за жените си? Не”, възмути се жител на района.

Ето защо Сдружение „За Княжево“ организира масов протест утре, 09 Октомври 2024 г. 18.00 ч., в градинката пред старото кметство, последната спирка на колелото на Тм. № 5 в центъра на кв. Княжево – бул. „Цар Борис 3“ № 361 .

Протестът е за отмяна на Решение № 377/25.07.2024 г. на СОС , с което се дава право на Кмета на район „Витоша“ да разкрие социални грижи и настани непридружени деца- бежанци на възраст от 3 до 18 г.. Средствата се предоставят на България, по Европейски проект на Държавна агенция за бежанците при МС, финансиран целево от Норвежки фонд.

Предвижда се настаняването на тези деца – бежанци да бъде в центъра на кв. Княжево – в старото Кметство , намиращо се на бул. „Цар Борис 3“ № 361, на колелото на последната спирка на Тм 5. Планират се да бъдат изразходвани от бюджета на проекта за децата бежанци в район Витоша 2 350 000 лв. , от които 1 135 000 лв. за социална дейност и останалите за ремонта на сградата – общинска собственост, разясняват от гражданската организация.

“Очакваме вашето активно участие с присъствие и изразяване на мнение ! От “Куберовъ воинъ” ще бъдем там да подкрепим гражданите на Княжево!!!”, категорични са от ръководството на сдружението.

Източник: crimesbg.com

Може също да харесате

Оставете коментар

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето изживяване. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете. Приеми Прочетете повече

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

За нас

Вашият прозорец към света – новини, които вдъхновяват!

Избор на редактора

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин за нови публикации.